Blog

7 Lokasi Kopi Grab-and-Go Mesti Cuba untuk Para Pemandu Malaysia

Adakah anda sangat bergantung pada kopi untuk menyemarakkan hari anda? Kami sedia tahu bahawa menyediakan masa untuk berehat sambil minum kopi boleh menjadi cabaran dengan jadual yang padat. Itulah sebabnya kemunculan idea kopi grab-and-go mungkin lebih baik kepada ramai pemandu yang memerlukan rangsangan kafein segera tanpa perlu meluangkan masa seharian mereka.

Berita baiknya ialah terdapat pelbagai kedai kopi yang menarik di stesen BHPetrol terpilih, menawarkan sehenti untuk mengisi minyak, berehat sambil menikmati minuman yang lazat dan menikmatinya semasa dalam perjalanan. Apa yang lebih baik? Kini dengan BHPetrol eCard dan aplikasi BHPetrol eCard, anda malah boleh menjimatkan wang dan memperoleh mata di mana-mana daripada 400 stesen BHPetrol di seluruh negara!

Ayuh bersiap sedia dan lakukan perjalanan memburu kopi melalui senarai 7 tempat kopi grab-and-go yang mesti dicuba untuk pemandu di Malaysia!

 

1) ZUS Coffee

Zus coffee Grab and go spot BHPetrol

 

Zus Coffee merupakan rangkaian kopi yang berpangkalan di Malaysia yang terkenal dengan tawaran kopi istimewanya. Dengan bahan-bahan berkualiti terbaik dan teknologi membancuh kopi peringkat tinggi, ZUS Coffee juga terkenal dengan adunan uniknya seperti ZUS Gula Melaka, Japanese Genmai Matcha Latte dan Sparkling Americano with Honey Lemon (Thunder).

 

Lokasi ZUS Coffee:

📍 BHPetrol Jalan Maarof

 

ZUS coffee redemption voucher and promo BHPetrol eCard app

 

Jika anda memilih perkhidmatan penghantaran, pertimbangkan untuk memuat turun aplikasi BHPetrol eCard dan tebus 300 ePoints anda menggunakan kod rujukan ZUS Coffee untuk menuntut baucar tunai segera anda! Anda boleh menggunakan ePoints untuk menebus baucar Kopi ZUS RM5 hanya di aplikasi eCard BHPetrol setiap bulan!

 

2) Richiamo Coffee

Richiamo Coffee Grab and go spot BHPetrol

 

Digemari oleh ramai penduduk tempatan, Richiamo Coffee mendapat popularitinya kerana dedikasinya menghidangkan kopi yang segar dibancuh, mengutamakan penggunaan biji Arabica premium yang menghasilkan pengalaman kopi yang lembut dan beraroma. Selain kopi
tradisional, Richiamo juga menawarkan minuman istimewa dan latte istimewa yang memenuhi pilihan rasa yang berbeza.

Lokasi Richiamo Coffee:

📍 BHPetrol Jalan Baru, Perai

 

3) Gloria Jean’s

 

Sama ada anda seorang peminat kopi yang mencari minuman bermutu tinggi atau mencari minuman yang menyegarkan, Gloria Jean’s Coffees menawarkan pelbagai pilihan untuk memenuhi keinginan anda! Dengan warna oren yang ikonik, Gloria Jean’s juga terkenal dengan menu yang meluas yang menampilkan gabungan rasa kreatif, sirap istimewa dan topping.

Melancong dengan anak-anak anda atau bukan peminum kopi? Gloria Jean juga menawarkan pelbagai minuman campuran, smoothie dan minuman sejuk, memastikan ada sesuatu untuk semua orang.

Lokasi Gloria Jean’s Coffee:

📍BHPetrol Jalan Kuching
📍 BHPetrol Kayu Ara

 

4) Dunkin’ Donuts

 

Sebagai rangkaian makanan segera yang terkenal berdiri kukuh di Malaysia, Dunkin’ Donuts tidak memerlukan pengenalan lagi. Walaupun terkenal dengan donatnya, Dunkin’ juga menyajikan pelbagai pilihan kopi, termasuk kopi Dunkin’ Original Blend dan pilihan kopi berperisa dalam pilihan panas dan sejuk. Dengan kaunter bawa pulang yang boleh diakses, anda boleh dengan mudahnya mendapatkan secawan kopi semasa anda keluar.

Lokasi Dunkin’ Donuts:

📍 BHPetrol Karak
📍 BHPetrol Sg Buloh

📍 BHPetrol Jalan Cheras

📍 BHPetrol Bentong
📍 BHPetrol Ladang Bikam

 

5) McDonald’s

 

Dilengkapi dengan laluan pandu lalu yang mudah, McDonalds dan Mc Cafe bersedia untuk menghidangkan kopi kepada ramai pemandu di Malaysia. Konsep McCafe mereka menawarkan pilihan kopi dan minuman bukan kopi yang termasuk pilihan kopi standard dan minuman istimewa masa terhad lain seperti Green Tea Latte. Bagi pemandu yang mencari peningkatan kafein yang cepat, perkhidmatan pandu lalu McDonald’s dan lokasi yang boleh diakses memudahkan untuk menikmati kopi tanpa meninggalkan kereta.

Lokasi McCafe:

📍 BHPetrol Taman Melawati DT
📍 BHPetrol Taman Kosas DT
📍 BHPetrol Jalan Kapar
📍 BHPetrol Jalan Kepong
📍 BHPetrol Kewajipan DT
📍 BHPetrol Subang Airport DT

 

6) Costa Coffee

 

Costa Coffee menawarkan rangkaian minuman kopi yang diperbuat daripada biji Mocha Italia yang istimewa, memberikan keseimbangan sempurna rasa yang enak, aroma yang kaya dan rasa yang halus. Daripada minuman berasaskan espreso klasik seperti cappuccino dan macchiatos kepada latte berperisa yang lembut, Costa Coffee mempunyai sesuatu untuk setiap penggemar kopi!

Lokasi Costa Coffee:

📍 BHPetrol KL – Karak Highway
📍 BHPetrol Sg Dua Highway (North & South Bound)
📍 BHPetrol Pagoh Highway (North & South)
📍 BHPetrol Tapah Highway
📍 BHPetrol Sg Besi Harmony
📍 BHPetrol Jalan Kuching
📍 BHPetrol Jalan KTJBB

 

7) BHPetromart

 

Apabila anda kesuntukan masa dan mencari penyelesaian kafein yang cepat, BHPetromart senantiasa ada di setiap stesen BHPetrol. Selain daripada menawarkan makanan ringan dan keperluan, sajian minuman sejuk juga di sediakan seperti pelbagai jenis kopi dalam tin yang amat Menyegarkan.

Apa lagi? With 400 stesen BHPetrol di seluruh negara, anda kini boleh mengumpul dan menebus ePoints dengan mudah di terminal tertutup dengan menunjukkan kod QR pada aplikasi BHPetrol eCard dan mengimbasnya di kaunter juruwang untuk menambah mata anda.

Itulah dia 7 kedai kopi grab and go yang boleh anda kunjungi untuk memenuhi keperluan kafein anda!

Adakah kamu tahu? Dengan menjadi pengguna applikasi eCard, anda juga boleh menyertai kempen eksklusif BHPetrol dan menikmati faedah ahli yang lebih besar:

  1. Kumpul ePoints Anda Serta-Merta Dengan Aplikasi eCard
  • Mengumpul mata kini lebih mudah dan menjimatkan masa.
  • Peroleh 2X ePoints dengan setiap pembelian petrol dan diesel!
  1. Program Rujukan Untuk Mendapatkan Lebih Banyak ePoint!
  • Rujuk rakan dan dapatkan 100 ePoints (bersamaan dengan RM1) setiap satu apabila rakan anda membelanjakan terkumpul RM30 di stesen servis BHPetrol yang mengambil bahagian.
  • Share More, Earn More!” program rujukan terhad kepada jumlah 35,000 penebusan sahaja.

*Terma dan syarat dikenakan