Blog

Jimat untuk Hidangan Anda Seterusnya dengan app eCard BHPetrol

Nak makan apa untuk berbuka puasa? Ia adalah soalan yang kita semua tanyakan setiap hari. Sama ada anda seorang profesional yang sibuk, pelajar dengan bajet yang dirancang, atau hanya seseorang yang menikmati makanan yang enak, mencari makanan yang lazat dan berpatutan boleh menjadi satu cabaran.

Jika anda bosan mencari kod promosi dan baucar di merata tempat untuk berjimat untuk hidangan harian anda, aplikasi eCard BHPetrol ialah apa yang anda cari! Dengan memuat turun aplikasi mudah alih eCard, anda kini boleh membawa kurang satu kad fizikal dengan mudah alih anda di tangan dan ePoints dalam landasan! Bukan itu sahaja, malah anda juga boleh menyemak imbas faedah eksklusif ahli daripada peniaga kegemaran kami dan kedai makan tempatan, membantu anda berjimat sambil tidak berkompromi dengan rasa dan kualiti!

Tanpa berlengah lagi, kami telah pun menyenaraikan di sini 5 kedai makan tempatan yang membantu anda berjimat untuk hidangan seterusnya dengan aplikasi BHPetrol eCard!

 

1) AirAsia Food

airasiafood Promotion BHPetrol eCard app Partner

 

Sebagai sebahagian daripada airasia super app, airasia food menawarkan perkhidmatan penghantaran makanan dengan pelbagai jenis masakan dan restoran, supaya anda boleh menikmati hidangan kegemaran anda dari keselesaan rumah anda sendiri. Anda boleh menyemak dengan mengimbas menu pelbagai restoran, memilih item, dan membayar menggunakan pelbagai kaedah pembayaran, termasuk kad kredit/debit, e-dompet, dan Mata Ganjaran BIG airasia.

Jika anda baru mengenali makanan airasia, inilah peluang yang baik untuk anda mendapatkan potongan RM8* pada penghantaran makanan pertama anda dengan laman web airasia food atau aplikasi super airasia. Tebus kod promosi eksklusif anda daripada Aplikasi Mudah Alih eCard BHPetrol dan gunakan untuk hidangan pertama anda dengan makanan airasia. Dengan promosi ini, anda boleh mencuba perkhidmatan penghantaran makanan baharu tanpa perlu berbelanja.

*Terma dan syarat dikenakan

 

2) myBurgerLab

myBurgerLab Promotion BHPetrol eCard app Partner

 

Jika anda seorang peminat burger, kedai burger tempatan iaitu myBurgerLab memang tidak asing lagi bagi anda. Burger yang dihidangkan di myBurgerLab terkenal dengan gabungan perisa dan bahan yang unik. Dibuat dengan roti yang baru dibakar, roti buatan tangan, dan pelbagai topping seperti bawang karamel, cendawan tumis dan sos buatan sendiri.

Perlu fix cravings anda? Jangan lupa untuk menyemak Aplikasi Mudah Alih BHPetrol eCard untuk menuntut kod baucar anda untuk digunakan di cawangan myBurgerLab berikut:

 • Seapark
 • OUG
 • Sunway
 • Cyberjaya
 • MyTown Cheras
 • Bangsar
 • Hartamas

*Terma dan syarat dikenakan

3) myPizzaLab

myPizzaLab Promotion BHPetrol eCard app Partner

 

Kepada semua penggemar pizza, kami juga ada sesuatu untuk anda! myPizzaLab juga terkenal dengan ciptaan piza yang kreatif dan unik. Daripada adunan terbaik resipi doh hingga topping yang dibuat dengan teliti, myPizzaLab telah menjadi destinasi popular untuk penggemar makanan di Malaysia yang mencari pengalaman piza yang memuaskan!

Perjalanan pencarian piza anda kini lebih hebat dengan diskaun eksklusif 10%* yang dibuat khas untuk pengguna aplikasi eCard BHPetrol! Lawati mana-mana cawangan rakan kongsi kami sekarang untuk menuntut faedah ahli eksklusif anda:

 • Seapark
 • Hartamas
 • SS15

*Terma dan syarat dikenakan

 

4) Happy Lemon

Happy Lemon Promotion BHPetrol eCard app Partner

 

Bagi mereka yang ingin menghilangkan dahaga, Happy Lemon menawarkan pelbagai jenis minuman menyegarkan yang membantu anda mengatasi hari yang panas terik! Sejak permulaannya di Taiwan, Happy Lemon diiktiraf sebagai perintis teh Rock Salt Cheese di seluruh dunia. Jika anda bukan penggemar teh, anda boleh mempertimbangkan pilihan smoothie mereka, dengan pelbagai pilihan untuk dipilih – Avocado Matcha, Mixed Berry, Mango Yakult dan banyak lagi.

Apa lagi? Happy Lemon menawarkan tawaran eksklusif untuk semua pengguna aplikasi eKad BHPetrol – kini anda boleh menikmati potongan 15%* daripada jumlah bil anda di cawangan Happy Lemon terdekat!

*Terma dan syarat dikenakan

 

5) BHPetromart

Assorted Snacks and Drinks at BHPetro Mart

Photo Credits: BHPetrol Malaysia Instagram

 

Jika anda kesuntukan masa, lawati BHPetromart terdekat untuk mendapatkan makanan kegemaran anda daripada kekacang, pelbagai perisa kerepek tempatan dan import, biskut, mee segera dan banyak lagi! Teringin nak makan panas? Anda juga boleh mencari kedai F&B lain seperti McDonald’s, Costa Coffee, dan Dunkin Donuts untuk mengisi perut anda yang kelaparan. 

Dengan 400 stesen BHPetrol di seluruh negara, anda kini boleh mengumpul dan menebus ePoints dengan mudah di terminal tertutup dengan menunjukkan kod QR pada aplikasi eCard BHPetrol dan mengimbasnya di kaunter juruwang untuk menambah mata anda.

Begitulah, 5 kedai makan tempatan yang boleh anda kunjungi untuk berjimat untuk hidangan seterusnya dengan aplikasi eCard BHPetrol!

 

Kini anda sudah pun mengetahui 5 idea ini yang bakal membantu anda meraikan ibu bapa anda dan membuatkan mereka berasa istimewa! Jangan lupa untuk dapatkan lebih banyak keistimewaan ahli aplikasi eCard BHPetrol seperti perolehan mata dan penebusan baucar dengan memuat turun aplikasi mudah alih hari ini!

Adakah kamu tahu? Dengan menjadi pengguna applikasi eCard, anda juga boleh menyertai kempen eksklusif BHPetrol dan menikmati faedah ahli yang lebih besar:

 1. Kumpul ePoints Anda Serta-Merta Dengan Aplikasi eCard
 • Mengumpul mata kini lebih mudah dan menjimatkan masa.
 • Peroleh 2X ePoints dengan setiap pembelian petrol dan diesel!
 1. Program Rujukan Untuk Mendapatkan Lebih Banyak ePoint!
 • Rujuk rakan dan dapatkan 100 ePoints (bersamaan dengan RM1) setiap satu apabila rakan anda membelanjakan terkumpul RM30 di stesen servis BHPetrol yang mengambil bahagian.
 • Share More, Earn More!” program rujukan terhad kepada jumlah 35,000 penebusan sahaja.

*Terma dan syarat dikenakan