Blog

Jom Cari Makan dengan BHPetrol di Johor!

Jika anda menggemari masakan pedas dan berperisa unik, anda pasti akan seronok melawat Johor! Terletak berhampiran dengan negara jirannya, Indonesia, anda boleh menemui pelbagai jenis masakan Melayu yang banyak dipengaruhi oleh rasa Jawa yang pelbagai seperti masam, manis dan pedas.

Memandu ke Johor mungkin meyukarkan mereka yang dari di utara, akan tetapi dengan 400 stesen BHPetrol di seluruh negara, anda boleh meneruskan perjalanan tanpa bimbang dalam trip perjalanan makan-makan anda! Sama ada anda melancong dekat atau jauh, jangan lupa dapatkan ePoint dan tebus ganjaran hebat dengan eKad BHPetrol apabila anda mengisi minyak atau membeli-belah di BHPetromart. Apatah lagi, setiap stesen BHPetrol mempunyai tandas awam dan surau supaya anda boleh membuat persediaan untuk perjalanan anda ke mana sahaja anda pergi!

Merancang perjalanan sehari ke utara hujung minggu ini? Berikut adalah 3 lokasi tempat makan tersembunyi untuk anda Cari Makan dengan BHPetrol di Selatan Malaysia!

 

📍 Stesen BHPetrol persinggahan terdekat:

BHPetrol Jalan Rahmat, Kampung Bahagia, 83000 Batu Pahat, Johor

 

1) Woodfire Batu Pahat

 

Woodfire-Batu-Pahat

Photo credits: Woodfire Batu Pahat Facebook

 

Woodfire ialah kedai burger mesra keluarga dengan lebih 20 cawangan di seluruh Semenanjung Malaysia dan Indonesia. Berasal dari Johor pada 2017, Woodfire meneruskan tumpuannya untuk mencipta burger gourmet dan sampingan yang lazat, dan kini telah berkembang daripada perkhidmatan penghantaran ke rumah kepada kedai runcit fizikal.

Alamat: 56, Jln Baru, Kampung Pegawai, 83000 Batu Pahat, Johor

Nombor Untuk Di Hubungi: 016-750 7099

Waktu Operasi: Setiap hari, Tue-Thu, Sat, Sun: 12-10pm; Fri: 3-10pm

Website | Facebook | Instagram

 

2) Restoran BP Bariani Power Sdn. Bhd.

 

Restoran BP Bariani Power

Photo credits: BP Bariani Power Facebook

 

Jika anda penggemar Nasi Briyani, BP Bariani Power wajib dikunjungi apabila berkunjung ke Batu Pahat! Dengan lebih 10 jenis Nasi Beriani dan Nasi Beriani Gam, pasti ada sesuatu untuk semua orang. Hidangan terlaris mereka adalah Nasi Beriani Gam dan ia didatangkan dengan 3 pilihan protein berbeza iaitu ayam, kambing dan kambing yang mana kesemuanya kaya dengan rempah ratus dan penuh dengan aroma.

Alamat: 18, Jalan Tukas 2, Taman Soga, 83000 Batu Pahat, Johor

Nombor Untuk Di Hubungi: 07-438 8987

Waktu Operasi: Tue-Sun: 9:30am-5pm

Website | Facebook 

 

3) Bangsawan Batu Pahat

Bangsawan Batu Pahat

Photo credits: Bangsawan Instagram

 

Sama ada anda peminat menu Ayam Geprek pedas atau Shellout segar, Bangsawan mempunyai kesemuanya! Selain daripada hidangan istimewa mereka iaitu Ayam Geprek, Bangsawan juga menawarkan pelbagai jenis geprek termasuklah Sotong Geprek, Kambing Geprek dan Udang Geprek. Walaupun hidangan mereka dihidangkan dalam bahagian yang banyak, namun ianya sangat pedas dan boleh di jadikan cabaran bagi mereka yang ingin meningkatkan tahap kepedasan lebih lagi, oleh itu berhati-hatilah!

Alamat: No 25, Jalan Flora Utama 1, Taman Flora Utama, 83000 Batu Pahat, Johor

Nombor Untuk Di Hubungi: 017-656 6080

Waktu Operasi: Tue-Sun: 12-10:30pm

Facebook | Instagram

 

BHPetrol Abie Chai

💡 Nak tahu lebih lanjut? Ketahui cara Abie Chai merancang perjalanan makan-makan di sekitar Johor untuk Cari Makan dengan BHPetrol!

 

Jom Cari Makan dengan BHPetrol hari ini dan nikmati penjimatan hebat dengan eKad dan aplikasi eKad semasa anda melancong! Dengan setiap liter yang dibelanjakan di stesen servis BHPetrol, anda memperoleh 1ePoint yang boleh anda kumpulkan untuk menebus pelbagai hadiah melalui Ganjaran eCard BHPetrol dalam talian. Lebih banyak ePoint yang anda peroleh, lebih besar ganjarannya!

Adakah kamu tahu? Dengan menjadi pengguna applikasi eCard, anda juga boleh menyertai kempen eksklusif BHPetrol dan menikmati faedah ahli yang lebih besar:

  1. Kumpul ePoints Anda Serta-merta dengan aplikasi eCard
  • Mengumpul mata kini lebih mudah dan menjimatkan masa.
  • Peroleh 2X ePoints dengan setiap pembelian petrol dan diesel!
  1. Program Rujukan Untuk Mendapatkan Lebih Banyak ePoint!
  • Rujuk rakan dan dapatkan 100 ePoints (bersamaan dengan RM1) setiap satu apabila rakan anda membelanjakan terkumpul RM30 di stesen servis BHPetrol yang mengambil bahagian.
  • Program rujukan “Share More, Earn More!” terhad kepada jumlah 35,000 penebusan sahaja.
  1. Menangi Peralatan Istimewa Setiap Bulan!
  • Sertai peraduan “Win Special Gadget every month” dan berpeluang memenangi peralatan hebat ini dengan membelanjakan terkumpul RM30 di stesen BHPetrol yang mengambil bahagian!

*T&Cs apply.