Blog

Jom Cari Makan dengan BHPetrol di Utara Malaysia!

Kita sebagai rakyat Malaysia sememangnya dilahirkan sebagai pencinta makanan dan ini telah pun terbukti di dalam pelbagai jenis hidangan lazat yang berasal dari budaya yang berbeza. Setiap satunya senantiasa akan menambah rasa unik masakan Malaysia samaada diwarisi mahupun berkembang dan disesuaikan dengan kesempurnaan. 

Di utara Malaysia, iaitu Perak dan Pulau Pinang terkenal dengan hidangan gaya cina mereka seperti Char Kway Teow dan Chicken Hor Fun, terdapat juga banyak juadah tempatan lain yang dipenuhi dengan rempah ratus yang mungkin tidak diketahui ramai!

Dengan 400 stesen BHPetrol di seluruh negara, anda boleh menjayakan perjalanan makan-makan anda tanpa bimbang! Sama ada anda melancong dekat ataupun jauh, jangan lupa dapatkan ePoint dan tebus ganjaran hebat dengan eKad BHPetrol apabila anda mengisi minyak atau membeli-belah di BHPetromart. Apatah lagi, setiap stesen BHPetrol mempunyai tandas awam dan surau supaya anda boleh membuat persediaan untuk perjalanan anda ke mana sahaja anda pergi!

Merancang perjalanan sehari ke utara hujung minggu ini? Berikut adalah 2 lokasi tempat makan tersembunyi untuk anda Cari Makan dengan BHPetrol di Utara Malaysia!

 

📍 Stesen BHPetrol persinggahan terdekat:

BHPetrol SG Dua North Bound, PMT 1169, Di KM132,60, North-South expy, Arah Utara, 13500 Permatang Pauh, Penang

 

1) Restoran Idaman Suri

 

Restoran-Idaman-Suri

Photo credits: Restoran Idaman Suri Facebook

 

Mengidam Nasi Campur tradisional Melayu yang lazat? Restoran Idaman Suri ialah lokasi kegemaran warga tempatan yang mana terdapat pelbagai jenis hidangan termasuklah hidangan sampingan dan amat popular dengan Nasi Tomato dan Kurma Kambing. Pastikan anda sampai awal semasa waktu makan tengahari kerana ia boleh menjadi sesak!

Alamat: 10, Lorong Cantek 2, Taman Cantek, 13400 Butterworth, Pulau Pinang

Nombor Untuk Di Hubungi: 012-476 9396

Waktu Operasi: Mon-Sat: 9am-6pm

Unofficial Facebook

 

2) Restoran Saudiah Nasi Kandar

 

Restoran-Saudiah-Nasi-Kandar

Photo credits: Restoran Saudiah Nasi Kandar Facebook

 

Jika anda belum pernah dengar tentang Restoran Saudiah, anda mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa ini adalah salah satu restoran Nasi Kandar yang paling terkenal di Kuala Kangsar! Terletak di satu sudut lokasi yang tenang di Bandar Baru, Restoran Saudiah menghidangkan beberapa ayam goreng terbaik dan Ayam Madu untuk dimakan bersama semangkuk nasi yang baru dikukus dan lauk-pauk lain.

Alamat: Jalan Khoo Leng Yan, Bandar Baru, 33000 Kuala Kangsar, Perak

Nombor Untuk Di Hubungi: N/A

Waktu Operasi: Setiap hari, 7am-7pm

Unofficial Facebook

 

BHPetrol-Alisya-Rashid

💡 Nak tahu lebih lanjut? Ketahui cara Alisya Rashid merancang perjalanan makan-makan di daerah utara Malaysia untuk Cari Makan dengan BHPetrol!

 

Jom Cari Makan dengan BHPetrol hari ini dan nikmati penjimatan hebat dengan eKad dan aplikasi eKad semasa anda melancong! Dengan setiap liter yang dibelanjakan di stesen servis BHPetrol, anda memperoleh 1ePoint yang boleh anda kumpulkan untuk menebus pelbagai hadiah melalui Ganjaran eCard BHPetrol dalam talian. Lebih banyak ePoint yang anda peroleh, lebih besar ganjarannya!

Adakah kamu tahu? Dengan menjadi pengguna applikasi eCard, anda juga boleh menyertai kempen eksklusif BHPetrol dan menikmati faedah ahli yang lebih besar:

  1. Kumpul ePoints Anda Serta-merta dengan aplikasi eCard
  • Mengumpul mata kini lebih mudah dan menjimatkan masa.
  • Peroleh 2X ePoints dengan setiap pembelian petrol dan diesel!
  1. Program Rujukan Untuk Mendapatkan Lebih Banyak ePoint!
  • Rujuk rakan dan dapatkan 100 ePoints (bersamaan dengan RM1) setiap satu apabila rakan anda membelanjakan terkumpul RM30 di stesen servis BHPetrol yang mengambil bahagian.
  • Program rujukan “Share More, Earn More!” terhad kepada jumlah 35,000 penebusan sahaja.
  1. Menangi Peralatan Istimewa Setiap Bulan!
  • Sertai peraduan “Win Special Gadget every month” dan berpeluang memenangi peralatan hebat ini dengan membelanjakan terkumpul RM30 di stesen BHPetrol yang mengambil bahagian!

*T&Cs apply.