Blog

Jom Cari Makan dengan BHPetrol untuk Perjumpaan Keluarga Anda

Di Malaysia ini, ikatan kekeluargaan adalah sangat penting dan adalah perkara biasa bagi keluarga berkumpul untuk majlis-majlis perayaan ataupun hanya untuk menghabiskan masa berkualiti bersama-sama sambil menikmati makanan yang lazat. Walaupun hidangan yang dimasak di rumah sentiasa idea yang bagus, ia juga boleh menjadi agak menyusahkan juga terutamanya untuk perhimpunan keluarga yang lebih besar. Mengapa tidak sekali sekala menyenangkan diri daripada kerja-kerja dapur dengan menempah satu atau dua meja di restoran tempatan kegemaran anda?

Bagi memastikan perjalanan yang lancar semasa anda menuju ke destinasi perjumpaan anda, jangan lupa periksa tolok minyak dan menambah nilai jika perlu di mana-mana stesen BHPetrol!  Dengan 400 stesen BHPetrol di seluruh negara, dapatkan mata dan tebus ganjaran hebat dengan eCard BHPetrol apabila anda mengisi minyak atau membeli-belah di Petromart. Lebih-lebih lagi, setiap stesen BHPetrol mempunyai tandas awam dan surau supaya anda boleh membuat persediaan untuk perjalanan anda ke mana sahaja anda pergi!

Jika anda masih tercari-cari tempat yang sesuai untuk menikmati hidangan perjumpaan anda dengan rakan, keluarga atau rakan sekerja, usah bimbang yer. Berikut adalah 2 restoran yang menarik untuk anda Cari Makan dengan BHPetrol bagi rancangan  akan dating yang patut anda kunjungi!

 

1) Restoran Pangkor Village

Pangkor Village Chinese Seafood Restaurant Taman Megah Petaling Jaya

Photo credits:  Instagram @anthony09234

 

Terletak di tengah-tengah Petaling Jaya, Restoran Pangkor Village senantiasa kekal sebagai lokasi kegemaran ramai penduduk tempatan di kawasan kejiranan berhampiran. Daripada ketam Cili khas sehinggalah Kepala Ikan Kari, restoranini tidak pernah gagal untuk di nikmati dan menikmati setiap suapan dengan makanan laut segar tempatan mereka.

Alamat: 59A, Jln SS 24/8, Taman Megah, 47301 Petaling Jaya, Selangor

Nombor Untuk Dihubungi: 012-873 6577

Waktu Operasi: 11:30am-10pm. Close every Tuesday;

 

Facebook  

 

2) Restoran J&S

J&S Authentic Chinese Restaurant in Bayan Lepas

Photo creditsInstagram @abieechai

 

Sama ada anda mahukan pilihan makanan laut, daging atau vegetarian, restoran ini menyediakan segalanya untuk anda. Dengan menu masakan asli Cina yang luas dan suasana yang selesa dengan penghawa dingin, ia adalah lokasi yang sesuai untuk menikmati hidangan yang menyelerakan bersama rakan dan keluarga anda. Adakah kita menyebut tentang hidangan Ayam Epal mereka yang kreatif? Tertanya-tanya bagaimana rasanya? Ayuh masuk dan manjakan selera anda di Restoran J&S!

 

Alamat: 105 Jalan Raja Uda 12300 Butterworth, Penang, Malaysia

Nombor Untuk Dihubungi: 016-440 0044

Waktu Operasi: 11:30am-10pm (closed from 3 – 5pm). Close every Tuesday;

 

Website | Facebook

Cari Makan with BHPetrol in Kuala Lumpur and Penang Anthony and Abie Chai

💡Ingin tahu lebih lanjut?? Dapatkan info bagaimana Anthony dan Abie Chai

merancang majlis perjumpaan mereka bersama keluarga dan sahabat yang tersayang. 

Jom Cari Makan dengan BHPetrol hari ini dan nikmati penjimatan hebat dengan eCard dan aplikasi eCard BHPetrol semasa anda melancong! Dengan setiap liter yang dibelanjakan di stesen servis BHPetrol, anda memperoleh 1ePoint yang boleh anda kumpulkan untuk menebus pelbagai hadiah melalui Ganjaran eCard BHPetrol dalam talian. Lebih banyak ePoint yang anda peroleh, lebih besar ganjarannya!

Adakah kamu tahu? Dengan menjadi pengguna applikasi eCard, anda juga boleh menyertai kempen eksklusif BHPetrol dan menikmati faedah ahli yang lebih besar:

  1. Kumpul ePoints Anda Serta-Merta Dengan Aplikasi eCard
  • Mengumpul mata kini lebih mudah dan menjimatkan masa.
  • Peroleh 2X ePoints dengan setiap pembelian petrol dan diesel!
  1. Program Rujukan Untuk Mendapatkan Lebih Banyak ePoint!
  • Rujuk rakan dan dapatkan 100 ePoints (bersamaan dengan RM1) setiap satu apabila rakan anda membelanjakan terkumpul RM30 di stesen servis BHPetrol yang mengambil bahagian.
  • Share More, Earn More!” program rujukan terhad kepada jumlah 35,000 penebusan sahaja.

*Terma dan syarat dikenakan