Blog

Tips Untuk Penjimatan Dan Mendapat Ganjaran Dengan Aplikasi eCard BHPetrol

Dengan kos bahan api yang semakin meningkat, semua orang mencari cara untuk menjimatkan wang sambil menikmati kemudahan memiliki kereta. Di sinilah aplikasi eCard BHPetrol muncul bagi membantu anda memulakan perjalanan ke arah kecekapan bahan api dan ganjaran sambil kami mendedahkan rahsia memaksimumkan penjimatan anda dan memperoleh ganjaran menarik dengan hanya beberapa klik. Dalam panduan ini, kami akan berkongsi panduan langkah demi langkah untuk menggunakan aplikasi eCard BHPetrol serta tips bagi memanfaatkan sepenuhnya pengembaraan anda yang menyemarakkan di mana-mana daripada 400 stesen BHPetrol di seluruh negara. 

Jadi rehatkan diri, kerana kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan aplikasi eCard BHPetrol untuk memanfaatkan sepenuhnya perbelanjaan bahan api anda!

 

Langkah 1: Muat turun Aplikasi di telefon bimbit

 

Jika anda belum berbuat demikian, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memuat turun aplikasi eCard BHPetrol daripada App Store (untuk pengguna iOS) atau Google Play Store (untuk pengguna Android). Setelah anda memuat turun aplikasi tersebut, anda perlu membuat akaun dengan mengisikan beberapa butiran asas seperti nama, alamat e-mel dan nombor telefon anda.

 

Langkah 2 : Mendaftar Atau ‘Link’ eCard BHPetrol Anda

Jika anda sudah mempunyai eCard BHPetrol, anda boleh mendaftarkannya menggunakan aplikasi dengan mengklik butang ‘Pendaftaran Kad’ dan memasukkan nombor kad anda. Jika anda tidak mempunyai eCard BHPetrol, anda boleh mendaftar untuk menggunakan aplikasi tersebut dengan mengisi butiran yang diperlukan.

 

Langkah 3 : Mula Mengumpul Mata

Sebaik sahaja anda mendaftar, anda boleh mula memperoleh mata dengan meleret eCard BHPetrol anda di stesen BHPetrol yang mengambil bahagian apabila anda membeli bahan api atau item lain yang layak. Anda akan memperoleh 1 mata untuk setiap liter bahan api yang dibeli, dan 1 mata untuk setiap RM1 yang dibelanjakan untuk pembelian bukan bahan api. Anda juga boleh memperoleh mata bonus dengan menyertai mana-mana promosi yang sedang berjalan.

 

Langkah 4 : Tebus Mata Anda

Sebaik sahaja anda telah mengumpul mata yang mencukupi, anda boleh menebusnya untuk diskaun bahan api atau ganjaran lain menggunakan aplikasi tersebut. Untuk melakukan ini, hanya klik pada butang ‘Ganjaran’ dan semak imbas pilihan yang tersedia. Sebaik sahaja anda telah menemui sesuatu yang anda suka, hanya ketik padanya untuk menebus mata anda.

 

Tips untuk Memaksimumkan Manfaat Ahli

Dengan menyertai sebagai ahli ianya merupakan pintu masuk awal untuk merasai tawaran hebat aplikasi eCard BHPetrol. Di dalam aplikasi ini, anda boleh menebus promosi segera dengan mudah, bermula daripada 0 mata, untuk menemui pilihan tempat makan mesra bajet, aktiviti hujung minggu yang menarik, keluar bersama keluarga dan juga sesi memanjakan diri yang menyenangkan.

Bukan itu sahaja! Adakah kamu tahu? Dengan menjadi pengguna aplikasi eCard, anda juga boleh menyertai kempen eksklusif BHPetrol dan menikmati faedah ahli yang lebih besar:

  1. Kumpul ePoints Anda Serta-merta dengan aplikasi eCard
  • Mengumpul mata kini lebih mudah dan menjimatkan masa.
  1. Program Rujukan Untuk Mendapatkan Lebih Banyak ePoint!
  • Rujuk rakan dan peroleh 100 ePoints (bersamaan dengan RM1) yang dikreditkan ke akaun aplikasi eCard anda dalam masa 5-7 hari apabila rakan anda membuat pembelian di mana-mana stesen servis BHPetrol.
  • Program rujukan “Share More, Earn More!
  • terhad kepada jumlah 35,000 penebusan sahaja.

*T&Cs apply.

 

Aplikasi eCard BHPetrol ialah aplikasi yang berharga untuk sesiapa sahaja yang ingin menjimatkan wang untuk perbelanjaan bahan api, perbelanjaan harian dan juga hiburan yang menyeronokkan. Dengan mengikuti panduan langkah demi langkah ini, anda boleh mula memperoleh mata dan menebus ganjaran dengan mudah menggunakan aplikasi tersebut

Kenapa tunggu lagi? Muat turun aplikasi hari ini dan mula menikmati faedah yang datang dengan menjadi ahli eCard BHPetrol.